Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pod jakim policijskim osiguranjem: Fudbaleri Reala i Uniteda stigli u Skoplje

manchester united skoplje (2)

Fudbaleri Real Madrida i Manchester Uniteda doputovali su danas u Skoplje gdje će sutra na stadionu Filip II Arena odigrati utakmicu UEFA Super kupa, javlja Anadolu Agency (AA).

Veliki broj navijača pozdravio je igrače oba kluba na Međunarodnom aerodromu Aleksandar Makedonski u glavnom gradu Makedonije. Fudbaleri jednog i drugog tima dočekani su i ispred hotela u kojima će boraviti.

Večeras su planirani treninzi i press konferencije igrača i stručnih štabova oba kluba.

Ulice i trgovi glavnog grada Makedonije Skoplja ovih dana su u znaku evropskih “divova” Manchester Uniteda i Real Madrida koji će sutra na stadionu Filip II Arena odmjeriti snage u evropskom Super kupu.

Ulicama Skoplja dominiraju zastave prošlogodišnjeg osvajača UEFA Lige prvaka Real Madrida i osvajača Evropske lige, Manchester Uniteda. Na trgu Makedonije postavljene su i fan zone, a navijači jednog i drugog tima koji pristižu iz svih krajeva svijeta s nestrpljenjem očekuju sutrašnju utakmicu.

Stadion Filip II Arena otvoren je 1947., a obnovljen 2011. godine. Nacionalni makedonski stadion u Skoplju, na kojem svoje utakmice igra i reprezentacija te zemlje, može primiti 33.460 gledatelja.