Pogba: Da smo igrali na ovom nivou bili bi ispred Cityja

ppogba

Manchester United jučer je svladao Manchester City 3:2 načinivši veliki preokret i spriječivši da gradski rival u međusobnom dvoboju i matematički potvrdi osvajanje naslova u Premier ligi.

Junak Paul Pogba poravnao je rezultat na 2:2 nakon Cityjevog vodstva golovima u 53. i 55. minuti.

“Znamo da se City ne voli braniti, pa sam krenuo više prema njihovom šesnaestercu. Nisam puno razmišljao kod prvog gola, Alexis često voli poslati loptu direktno prema naprijed, vidio sam prostor i ubacio se”, prokomentiarisao je prvi gol francuski igrač.

Michael Carrick mu je, ističe, savjetima pomogao glede situacija u kojima se stiže rezultat. Zajedno su, kaže, gledali mnogo utakmica u snimkama. Prokomentarisao je i završni dio utakmice sa Cityjem.

“Nisam htio izgubiti od Cityja, poraz iz prethodne sezone mi je dugo bio u mislima. Da su pobijedili baš protiv nas za titulu – to bi za navijače bilo poput smrti. To se nije smjelo dogoditi. Na poluvremenu, na 0:2 sami smo sebi rekli da nemamo šta izgubiti, tako smo i igrali. Da smo igrali na tom nivou od početka sezone bili bismo u utrci sa Cityjem, a možda i ispred njih”, zaključio je Pogba.