Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

njemačka

Poginuo mladi hrvatski reprezentativac, udario ga voz dok je vozio biciklo

luka_lucic_hrvatska_smrt_njemacka_august2020_fenix

Kako javlja njemačka policija, mladić je išao iz smjera Ruit biciklističkom stazom s desne strane Stuttgarter Strassea

U sudaru s vozom na liniji U8 u Ostfildernu (Okrug Esslingen u Baden-Wurttembergu), 16-godišnji biciklist teško je povrijeđen u utorak popodne na Stuttgarter Strasseu između Ruita i Heumadena, a kasnije je i preminuo.

Kako doznaje Fenix-magazin, riječ je o mladom hrvatskom reprezentativcu Luki Luciću koji je igrao za Stuttgarter Kickers. Za mladu hrvatsku reprezentaciju odigrao je tri utakmice.

Kako javlja njemačka policija, mladić je išao iz smjera Ruit biciklističkom stazom s desne strane Stuttgarter Strassea.

Na tzv. Abendeckkreuzungu htio je prijeći željezničku prugu na prijelazu opremljenom treptajućim svjetlom. Prema trenutnim saznanjima, previdio je voz koji ide u smjeru Ruit.

Uprkos hitnom zaustavljanju i izdavanju signala upozorenja, 56-godišnji vozač voza nije uspio spriječiti sudar s biciklistom.

Šesnaestogodišnjak je zadobio teške povrede i morao je helikopterom biti prebačen do klinike nakon što je od ljekara dobio prvu pomoć, piše Večernji.hr.

Prema posljednjim policijskim nalazima, mladić je tamo umro u utorak navečer. Vozač voza i putnici bili su nepovrijeđeni. Pruga, a dio i Stuttgarter Strassea i prijelazno područje bili su zatvoreni do oko 5:45 sati. Na mjestu nesreće dežurala je vatrogasna jedinica sa šest vozila i 20 vatrogasaca.

Spasilačke službe i ljekar bili su na licu mjesta s 11 službi Hitne pomoći, helikopterom Hitne pomoći itd. Policija je dežurala s ukupno četiri patrolna automobila. Pozvan je i vještak.