Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pogledajte kako je Barcelona za sat vremena razmontirala Huescu

messi1
FOTO: mundodeportivo.com

Izgledalo je kao da bi Huesca mogla prirediti svakakve probleme aktualnom prvaku Španije, ali na kraju je Barcelona ipak pronašla svoj ritam, pregazila novopečenog prvoligaša i uzela sva tri boda.

Nije sve krenulo kao planirano za Katalonce pošto su već u trećoj minuti propustili goste preko boka u svoj dio terena, a nakon odličnog ubačaja Longa, Cucho je glavom zakucao loptu u mrežu za 1:0.

Ipak, nismo dugo čekali na poravnanje, a Barcelona je naravno spas pronašla u Lionelu Messiju. Ponajbolji igrač svih vremena jednom je varkom izbacio cijelu odbranu svojih protivnika, a onda desnom nogom matirao vratara za poravnanje.

Manje od 10 minuta kasnije Jordi Alba prolazi po svojoj strani, a njegova povratna lopta pogađa Pulida i završava u mreži za autogol i preokret. Uspjela je Huesca vratiti još jedan prije kraja poluvremena, ali sve je to bila lažna nada.

Nakon povratka na teren Barcelona se razuzdala, a golovi su samo stizali. Messi je upisao još jedno uz dvije asistencije, Jordi Alba jednog za kraj, a golčinu iz voleja zakucao je u mrežu i Ivan Rakitić u 52. minuti.

Zanimljivo je kako je Messi porušio još jedan rekord. Večeras je upisao i 150. asistenciju za svoj račun te je tako i prvi igrač u La Ligi koji je stigao do te brojke.

Gol je također postigao i Ousmane Demebele, a na samom kraju Messi je prepustio Suarezu i kazneni udarac te je završni rezultat bio 8:2.

https://www.youtube.com/watch?v=oXPaWosOOaU