Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bugatti la voiture noire

Pogledajte kakvu je “zvijer” sebi za rođendan kupio Cristiano Ronaldo (VIDEO)

ronaldo-bugatti

Ronaldo se odlučio za specijalni automobil

Cristiano Ronaldo nedavno je proslavio 35. rođendan, a portugalski fudbaler je još jednom potvrdio da sebe zna počastiti za rođendan.

Naime, napadač Juventusa, koji je sinoć na desetoj utakmici Serie A u nizu postigao pogodak, kupio je najskuplji auto svih vremena. Novi Ronaldov ljubimac košta više nego čitava njegova garaža vozila koju poseduje, a nije da je u njoj nema luksuznih i veoma skupih primjeraka.

Ronaldo se odlučio za specijalni automobil, prenosi španska Marca, koji zaista izgleda spektakularno, pa ga mnogi porede sa legendarnim Batmobilom.

“Crno vozilo” ili “Crni automobil” kako je grubi prevod ovog auta je jedini takav na svijetu i izgrađen je povodom 110. godišnjice postojanja Bugattija.

Ova zvijer dostiže brzinu od 420 kiliometara na čas i bez poreza košta oko 12,3 miliona eura. Izrađen je od specijalnih ugljeničnih vlakana, pa je izuzetno lagan. Brzinu od 100 kilometara na sat dostiže za 2,5 sekunde i ima 1.500 konjskih snaga. Bilo je neophodno čitave dvije godine da bi se izradio.

Ronaldo je poznat kao veliki ljubitelj automobila, a nije štedio ni na drugim automobilima. Ipak, njihova ukupna vrijednost iznosi tek 11 miliona. Tu se nalaze i Bugatti Veyron, Bugatti Chiron, Ferrari… Tokom 2012. godine se sa Davidom Beckhamom borio za kupovinu Aston Martina koji je Daniel Craig vozio u filmovima o agentu 007 Jamesu Bondu.

Zanimljivo da je Ronaldo za 35. rođendan od supruge Georgine Rodrigez dobio automobil koji je 100 puta jeftiniji od ovog.


Vrhunsku ponudu za današnje fudbalske mečeve pogledajte na meridianbet.ba. Osim top kvota, na raspolaganju su vam i brojne promocije, zahvaljujući kojima možete da dobijete bonus na uplatu. Meridianbet tako, između ostaloga, sa 10% bonusa časti igrače koji su novac deponovali Maestro i Mastercard karticama.