Partija za zaborav

Pogledajte meč iz noćnih mora najskupljeg golmana svijeta

City je pobijedio 4:1 i tako Liverpool izbacio iz utrke za naslov

Alissona Beckera je u ljeto 2018. Liverpool platio 72 miliona eura i tako ga učinio najskupljim golmanom u historiji.

Isplatio se u prve dvije sezone. Međutim, treću je nevjerovatnim kiksevima u najvažnijoj utakmici upropastio. Barem kada je riječ o Premiershipu.

U derbiju ne samo 23. kola, nego i cijele sezone, aktuelni prvak Liverpool dočekao je vodeći Manchester City, klub kojem je prošle sezone impresivno uzeo naslov za prvu englesku titulu od 1990.

City je pobijedio 4:1 i tako Liverpool izbacio iz utrke za naslov, jer nakon ovakvog poraza, u drugoj polovini prvenstva Redsi imaju čak deset bodova manje i utakmicu više od vodećeg Cityja. Liverpool nije samo ostao bez naslova, nego se sada do kraja mora boriti za barem četvrto mjesto kako bi i iduće sezone igrao u Ligi prvaka.

U derbiju svoje treće sezone u Liverpoolu osvajač Zlatne rukavice Premiershipa te najbolji golman u izboru FIFA-e i UEFA-e neshvatljivim greškama je poklonio Cityju dva gola za veliku, možda i ključnu pobjedu za uzimanje naslova Redsima.

Alisson je čiste lopte koje je mirno mogao proslijediti suigračima ili barem ispucati, neshvatljivo proslijedio suparnicima, a oni su poklone pretvorili u ključne golove, koje su Gundogan i Sterling u 73. i 76. minuti zabijali za 2:1 i 3:1.

Alissonovu noćnu moru pogledajte u nastavku od 0:52.

Liverpool priliku za popravni nakon dva poraza kući ima u gostima protiv Leicestera, a pobjeda sigurno neće doći lagano.

Utješan je podatak da Liverpool ne zna za poraz od Lisica još od 2017. godine, a u posljednjih 7 mečeva zabilježili su čak 6 pobjeda uz jedan remi.

Ako mislite da će se Kloppovi momci iskupiti, a volite sportsko klađenje, MOZZART je za vas pripremio sjajnu kvotu na Liverpool.

Ukupnu ponudu za ovu utakmicu pogledajte na linku.