Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Nisi sam"

Pogledajte naslovnicu “Marce” nakon sinoćnjeg incidenta na utakmici Cadiz – Valencia

marca (1)

Ovaj incident odjeknuo je u španskim medijima, a najčitaniji od njih, madridska Marca, posvetio mu je naslovnicu na kojoj je dao podršku Diakhabyju

U utakmici 29. kola španskog nogometnog prvenstva Cadiz je pobijedio Valenciju 2:1, no susret je ostao u sjeni rasističkog ispada zbog kojeg je dvoboj bio prekinut na 20 minuta.

Nogometaši Valencije napustili su teren u 30. minuti susreta nakon što je defanzivac Mouctar Diakhaby optužio protivnika za rasizam. Španski mediji navode kako je francuskog defanzivca na rasnoj osnovi vrijeđao Cadizov igrač Juan Cala.

Igrači su se na kraju vratili na teren, ali bez Francuza koji je zatražio zamjenu. Iz Valencije su poručili kako su bili prisiljeni vratiti se pod prijetnjom kazne.

Ovaj incident odjeknuo je u španskim medijima, a najčitaniji od njih, madridska Marca, posvetio mu je naslovnicu na kojoj je dao podršku Diakhabyju.

“Nisi sam”, piše na naslovnici Marce koja je vrlo brzo postala viralna na društvenim mrežama.

“Klub ni u jednom trenutku nije pozvao igrače da se vrate na teren. Sudac je prenio igračima potencijalne posljedice nevraćanja na teren. Igrači su bili prisiljeni igrati pod prijetnjom kazne”, poručili su s Mestalle nakon utakmice pa dodali:

“Ovo što se danas dogodilo nikad se više ne bi smjelo ponoviti u nogometu.”