Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pogledajte nogometni debi Usaina Bolta

MuU7azAD_usain_bolt_cropped_unea0k5yb19r1h5ql5di6jk14

Legendarni atletičar Usain Bolt debitovao je u timu Central Coast Marinersa ovog petka u pobjedi 6:1 protiv amaterskog Central Coast Selecta i dugo će žaliti što je zakasnio u završnici susreta poentirati iz blizine. Jamajčanski 32-godišnji sprinter ima veliku želju postati profesionalni nogometaš, nakon što je oborio svjetski rekord na 100 i 200 metara te osvojio osam olimpijskih zlatnih medalja.

Australski klub Central Coast Mariners odlučio mu je dati priliku, no Bolt je nedavno priznao da je trčanje u nogometu različito od onog sprinterskog te mu neće biti lako izboriti mjesto u timu kluba iz elitne A-lige.
Da je Bolt daleko od nivoa profesionalnih nogometaša čak i u Australiji pokazao je njegov debitantski nastup ovog petka. Ušao je u završnici susreta protiv Central Coast Selecta i nije puno toga dobroga napravio na terenu.

Žalit će za prilikom koju je imao u sudačkoj nadoknadi kada je dobio upotrebljivu loptu na drugu stativu, no zanimljivo, nije bilo dovoljno brz da ju dostigne i pošalje u praznu mrežu.