nakon 30 godina

Pogledajte reakciju čelnika Zvezde kad su shvatili da mogu na Dinamo u play-offu Lige prvaka

stankovic-zvezda

Posljednji put te dvije ekipe su se sastale 18. maja 1991. godine

Čelnici Crvene zvezde danas su već tradicionalno u svom uredu na Marakani pratili žrijeb Lige prvaka, koji je njihovom klubu donio potencijalan okršaj s Dinamom.

Zvezda prvo mora u 3. kolu kvalifikacija pobijediti moldavskog Šerifa, a onda je u play-offu za Ligu prvaka čeka bolji iz dvomeča Dinama i Legije iz Varšave.

Onoga trenutka kada je Giorgio Marchetti spojio Zvezdu i Dinamo, čelnici srpskog šampiona, uključujući i trenera Dejana Stankovića, su uz osmijeh ispratili mogućnost da poslije 30 godina ponovo igraju protiv Dinama.

Posljednji put te dvije ekipe su se sastale 18. maja 1991. godine, a vrijedi spomenuti da je Dinamo bio velika želja Zvezdana Terzića u decembru, prije ždrijeba nokaut-faze Europa lige.

“Trebamo prvo proći treće pretkolo. Mi smo sad fokusirani isključivo na Šerif”, rekao je Zvezdin trener Dejan Stanković, nekadašnji fudbaler milanskog Intera.

“Može doći do nekadašnjeg klasika ako prođemo i mi i Dinamo. Bit će vremena da se priča o tome. Sigurno da bi ta utakmica bila izuzetno značajna i puno bi se prašine diglo, ali pričekajmo prvo što će se događati u sljedećih sedam dana. Naš cilj je jasan – idemo dalje.”

Stanković je odgovorio i na pitanje jesu li Dinamo/Legia težak žrijeb.

“Svi u play-offu su kvalitetni. Ko god dođe do te faze ne dolazi tu slučajno. Sve su to visokobudžetni klubovi i iskusni. Možda je moglo i bolje ili gore, ne znam…”