Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pogledajte tri završne minute cirkusa u kvalifikacijama za SP

peru

Iza nas su možda najluđe južnoameričke kvalifikacije u historiji.

Uoči posljednjeg kola samo je Brazil bio siguran, a preostalih šest reprezentacija zbijenih od drugog do sedmog mjesta su u zadnjih 90 minuta odlučivale o svojoj sudbini. Svi su mogli proći, ali i ispasti.

Viceprvak Argentina je uoči gostovanja kod Ekvadora bila ispod crte i trebala je samo pobjedu, ali ni s njom nije bila sigurna.

Dvostruki uzastopni prvak Južne Amerike, Čile, s bodom protiv rasterećenog Brazila otišao bi na Mundijal, a uoči tih zadnjih 90 minuta u najugodnijoj situaciji bili su Paragvaj i Urugvaj.

Paragvajci su doma igrali protiv ”fenjeraša” Venezuele i bilo kakva pobjeda vodila ih je na SP, kao i Urugvaj doma protiv otpisane Bolivije.

Međutim, svašta se događalo u tih zadnjih 90 minuta.

Čudesni Messi sam je razbio Ekvador za prvu pobjedu Argentine tamo u posljednjih 21 godinu, Brazil je rasturio Čile, Urugvaj je rutinski kao domaćin slomio Boliviju, Paragvaj je šokantno izgubio od Venezuele, a neobičan susret odigrali su Peru i Kolumbija.

https://www.youtube.com/watch?v=sqDrRMIcBmI

Kalkulacija prije utakmice bilo je bezbroj, ali na kraju su se mogli radovati i jedni i drugi jer je utakmica završila 1:1. Zbog raspleta ostalih parova, obje reprezentacije mogu biti itekako zadovoljne.

Kolumbija ide direktno u Rusiju, a Peru zbog bolje gol-razlike ide u baraž ispred nesretnog Čilea.

Kolumbija je povela golom Jamesa Rodrigueza u 56 minuti, a izjednačio je Guerrero 20 minuta kasnije. U tom trenutku utakmica je praktički bila završena.

S obzirom na to da su i jedni i drugi pratili razvoj situacije na ostalim terenima, shvatili su da im je najbolje ništa ne riskirati i da je tih 1:1 povoljan rezultat za obje reprezentacije.

Bilo je komično gledati kako se u zadnjih dvije minute igrači Perua dodaju na svojoj polovici dok ih Kolumbijci, stacionirani na svojoj strani terena, samo promatraju bez volje i želje da im uzmu loptu.

Pravi cirkus uslijedio je nakon što je sudac odsvirao kraj utakmice. Obje reprezentacije uletjele su na teren.

https://youtu.be/LNqG3Gfg2Bo

Kolumbijci su se radovali Mundijalu, a Peruanci još i više baražu.