Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

postigao ga je chavez

Pogledajte vjerovatno najljepši gol dosadašnjeg dijela Svjetskog prvenstva

meksiko

Bio je to gol kojim je Meksiko poveo 2:0, a kojim je za neke zasjenio i sjajne škarice Richarlisona u utakmici Brazila i Srbije

Nogometaši Meksika pobijedili su Saudijsku Arabiju 2:1 u utakmici posljednjeg kola grupe C Svjetskog prvenstva u Kataru, ali su se i oprostili od turnira.

Jedan gol dijelio je Meksikance od osmine finala, a kada su krenuli po njega, Saudijci su ih kaznili. Meksikanci su tako prekinuli sjajan niz jer su se dosad na sedam mundijala zaredom plasirali u nokaut-fazu.

Ono što Meksiku ostaje za kakvu-takvu utjehu jest činjenica da su postigli možda najljepši gol dosadašnjeg dijela Svjetskog prvenstva. Tačnije, postigao ga je Luis Chavez, koji je iz slobodnog udarca s velike udaljenosti pogodio same lijeve rašlje.

Bio je to gol kojim je Meksiko poveo 2:0, a kojim je za neke zasjenio i sjajne škarice Richarlisona u utakmici Brazila i Srbije.

Inače, Luis Chavez je veznjak Pachuche. Ima 26 godina i tek je u travnju ove godine odigrao prvu utakmicu za reprezentaciju. Gol protiv Saudijske Arabije bio je njegov prvi u 12. utakmici za nacionalni tim.

Pogledajte GOLČINU CAHVEZA OVDJE!