Transfer

Pojačanje za Zrinjski: Kapiten prvaka Albanije potpisao za Plemiće do 2026. godine

Marsel Ismajlgeci

Kapiten albanskog prvaka u dresu Tirane je upisao 122 službena nastupa uz 10 pogodaka i 14 asistencija, dva nastupa upisao je i za A reprezentaciju svoje zemlje, a 2021. godine Nogometni savez Albanije (FSHF) izabrao ga je za najboljeg mladog igrača Albanije

Nakon što se proteklih dana pisalo o transferu Marsela Ismajlgecija u Zrinjski, danas je i zvanično potvrđeno da je on pojačao redove aktuelnog prvaka BiH, piše Scsport.ba.

Plemići su uspjeli dogovoriti transfer mladog beka u svoje redove.

“HŠK Zrinjski Mostar i KF Tirana postigli su dogovor o transferu 22-godišnjeg lijevog braniča Marsela Ismajlgecija, koji je danas potpisao ugovor do ljeta 2026. godine.

Kapiten albanskog prvaka u dresu Tirane je upisao 122 službena nastupa uz 10 pogodaka i 14 asistencija, dva nastupa upisao je i za A reprezentaciju svoje zemlje, a 2021. godine Nogometni savez Albanije (FSHF) izabrao ga je za najboljeg mladog igrača Albanije.

“Zadovoljni smo angažmanom Marsela Ismajlgecija, jer igrač njegovih kvaliteta odgovara našoj strategiji i ciljevima. Nastavit ćemo jačati našu momčad kako bismo ispunili očekivanja i ostvarili planirana postignuća”, rekao je Amir Gross Kabiri, dopredsjednik HŠK Zrinjski.

“Dobrodošao Marsel!”, napisali su iz kluba.