Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

navijački neredi

Pojavio se snimak napada Manijaka na Horde zla. Uhapšeno je 14 osoba

Foto: Screenshot/YouTube

Na povratku u glavni grad Bosne i Hercegovine desile su se nemile scene, a autobus koji je prevozio Horde zla napadnut je kod Ilijaša

Uoči 152. vječitog sarajveskog derbija izmežu Željezničara i Sarajeva, na društvenim mrežama se pojavio snimak nedavnog pokušaja obračuna navijača dva kluba.

U naselju Ljubnici kod Ilijaša najvatreniji navijači Želje popularni Manijaci, pokušali su se obračunati sa navijačima Sarajeva Hordama zla, kada su se vraćali sa gostujuće utakmice iz Banja Luke.

Na povratku u glavni grad Bosne i Hercegovine desile su se nemile scene, a autobus koji je prevozio Horde zla napadnut je kod Ilijaša.

Tada je MUP-a Kantona Sarajevo saopštio da oštećen autobus navijača Sarajeva, a na kraju je policija uhapsila 14 osoba.

Dalje su naveli kako se napad desio u 23 sata i 30 minuta, a zaustavljena su četiri putnička motorna vozila u kojima je boravilo ukupno 16 osoba. MUP je tada lišio slobode 14 osoba.

“U autobusu koji je oštećen nije bilo povrijeđenih putnika, a na samom autobusu su evidentirana oštećenja koja se ogledaju u razbijenom staklu na zadnjem dijelu vozila te udubljenja na bočnoj strani”, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

  1. sarajevski derbi na programu je u nedjelju od 20 sati na stadionu Grbavica.