Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

jupiler liga

Pola sata kao iz horora za Vranješa i njegov Anderlecht

vranjes anderlecht

Nakon potpunog preokreta trener gostiju u 74. minutu izveo je Vranješa i napadača Gerkensa, no bilo je kasno i potpuno bez ikakvog učinka

Pretposljednju utakmicu 16. kola belgijske Jupiler lige odigrali su St. Truiden i Anderlecht čiji dres nosi bh. reprezentativac Ognjen Vranješ.

Višestruki prvaci Belgije pretpjeli su u konačnci prilično težak poraz od 2:4. Zadnja linija Anderlechta u toj je utakmici izgedala kao razbijena vojska. Nakon 1:1 u prvom poluvremenu, u 52. minutu Ivan Santini je zabio svoj drugi gol za vodstvo Anderlechta od 2:1, no onda je uslijedilo pola sata kao iz horora za odbranu gostiju.

Počelo je u 62. minutu prvim golom Kamade na utakmici za 2:2, a isti igrač je četiri minuta kasnije ponovo pogodio za vodstvo domaćina. Nakon potpunog preokreta trener gostiju u 74. minutu izveo je Vranješa i napadača Gerkensa, no bilo je kasno i potpuno bez ikakvog učinka.

U 94. minutu tačku na užasnu partiju Anderlechta stavio je Boli za konačnih 4:2 na semaforu.

Anderlecht je tako propustio veliku priliku da smanji prednost lidera Genka koji trenutno ima pet bodova više. Anderlecht je četvrti s 30 bodova, a St. Truiden peti ima 27. Između lidera i Anderlechta smjestili su se drugoplasirani Antwerp s 32 bodovda i Club Brugge na trećoj poziciji s 31. U narednom kolu u Belgiji se igra veliki derbi, Anderlecht i Vranješ će biti možda i na ključnom ispitu sezone.

U goste im stiže lider Genk. Mnogi smaraju da bi ova utakmica mogla odrediti cijelu sezonu kada je Anderlecht u pitanju i njegove ambicije, a one su jasno borba za titulu prvaka.

Pogledajte OVDJE golove s današnje utamice…