Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policija će dobiti imena svih navijača na utakmici Albanija – Srbija

Jake mjere sigurnosti: Policija će dobiti imena svih navijača

Kao garanciju sigurnosti, Fudbalski savez Albanije će dostaviti državnoj policiji spisak s imenima i prezimenima navijača, koji će 8. oktobra na stadionu “Elbasan Arena” gledati kvalifikacionu utakmicu za EURO 2016 između fudbalskih reprezentacija Albanije i Srbije, prenosi Anadolu Agency (AA)

Direktor Policije Albanije Haki Čako sastao se danas u Tirani sa predsjednikom Fudbalskog saveza Albanije (FSA) Armandom Dukom, gdje su razgovarali o poduzimanju zajedničkih mjera kako bi se stekli uslovi za normalno odvijanje uzvratne utakmice Albanija – Srbija, okarakterisane kao meč visokog rizika.

Direktor Policije Albanije Haki Čako sastao se danas u Tirani sa predsjednikom Fudbalskog saveza Albanije (FSA) Armandom Dukom (MUP Albanije - Anadolu Ajansı)

Direktor Policije Albanije Haki Čako sastao se danas u Tirani sa predsjednikom Fudbalskog saveza Albanije (FSA) Armandom Dukom (MUP Albanije – Anadolu Ajansı)

Kako je saopćeno iz krovne kuće albanskog fudbala, Čako i Duka su razgovarali o sigurnosnim mjerama koje se trebaju poduzeti uoči dolaska gostujućih igrača, navijača i drugih srbijanskih zvanica.

Šef albanske policije ustvrdio je da će policija poduzeti sve mjere, angažovanjem ljudskih i logističkih kapaciteta, te najavio ta će iste uoči, tokom i nakon meča biti podignute na najviši nivo.

“Mjere sigurnosti bit će raznovrsne, kako iz zraka tako i na kopnu, ali tvrdim da namjera policije nije naškoditi navijačima ili odvratiti ih, jedini cilj je obezbjediti odvijanje ove utakmice, a time i pomoći našem nacionalnom timu”, istakao je Čako.

S druge strane, Armand Duka je najavio da će Savez, kao garancija bezbjednosti, dostaviti policiji spisak sa imenima i prezimenima svih onih navijača koji su kupili karte.

Za mnoge je u Albaniji ovo utakmica historijskog značaja koju bi, prema najavama, trebao uživo gledati i premijer Srbije Aleksandar Vučić zajedno sa albanskim kolegom Edi Ramom.

Podsjetimo, utakmica Srbija – Albanija, koja se igrala u oktobru pošle godine, prekinuta je u 41. minutu pri rezultatu 0:0, nakon što je na terenu došlo do tuče igrača, ali i reprezentativaca gostujuće selekcije sa pojedinim navijačima domaćih koji su utrčali na teren.