Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policija odgodila beogradski derbi zbog tuče Delija i Grobara

policija_derbi_srbija

Prošle subote, neposredno prije utakmice Partizana i Radnika iz Surdulice u prvenstvu Srbije, došlo je do žestokog sukoba kod stadiona domaćina u Beogradu.

Navijači su se sukobili ispred južne tribine, na kojoj se okupljaju Partizanovi Grobari.

Prema pisanju medija iz Srbije, navodno se radi o sukobu Grobara i Delija, navijača Crvene Zvezde koji su na dan utakmice odlučili napasti najveće rivale.

Kupili su i ulaznice za južnu tribinu kako bi se što više približili rivalima. Na tribini su im pokušali ukrasti transparente i kada u tome nisu uspjeli, istrčali su sa stadiona, a za njima i veća grupa Grobara.

Međutim, tada je uslijedilo iznenađenje za navijače Partizana koji su krenuli u potjeru jer na cesti, iza ugla, u sačekuši ih je iznenadila velika grupa Delija.

Uslijedila je žestoka tučnjava palicama, gađanje bakljama i topovskim udarima, a policija je sve to nemoćno gledala.

Međutim, policija je djelovala nekoliko dana kasnije i zbog velikih nereda prilikom te utakmice odgodila treći “večiti derbi” ove sezone i 154. ukupno koji se igra u prvom kolu doigravanja za prvaka Srbije.

Utakmica Zvezde i Partizana se trebala igrati u ponedjeljak, od 18 sati, na Marakani, ali srbijanska policija zbog sigurnosnih razloga derbi je odgodila za dan kasnije i pola sata kasnije, 18. aprila od 17.30.