Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policija u Baselu spremna za 100.000 navijača Liverpoola

livpool navijaci

Švicarska policija tvrdi da je spremna večeras u Baselu, pred finale Lige Evrope, za dolazak 100.000 navijača Liverpoola, ali da će prilazak stadionu „St Jakob Park“ dozvoliti samo onima koji imaju karte.

Liverpool će u finalnom ogledu odmjeriti snage sa španskom Sevillom, koja će pokušati treći put zaredom osvojiti Ligu Evrope, a peti put ukupno.

„Najnovije prognoze govore da će doći između 30 i 40 hiljada navijača, ali je u ovom trenutku teško reći da li je to tačno“, rekao je Andreas Knuchel, šef švajcarske policije, prenose britanski mediji.

Nakon što su „redsi“ eliminisali Villarreal u polufinali Lige Evrope, menadžer Jurgen Klopp pozvao je navijače da ih dođe što više u Basel, bez obzira na to imaju li kartu ili ne. Kasnije je odustao od te ideje i pozvao navijače Liverpoola koji su bez ulaznice da ostanu kući.

„Spremni smo da iskažemo dobrodošlicu svima, pa čak i ako se pojavi 100.000 hiljada Liverpoolovih navijača. Potrudićemo se da ih dobro čuvamo i da im osiguramo dobru zabavu“, rekao je Knuchel.

„Svi hoteli i smještajni kapaciteti su rezervisani, tako da navijači koji su u potrazi za noćenjem neće uspjeti da ga pronađu. Zato im ostaje izbor da noć provedu na otvorenom ili da odmah poslije utakmice krenu kući“, dodao je.

Liverpool i Sevilla večeras će sa početkom u 20,45 sati odmjeriti snage u finalu Lige Evrope. U igri nije samo pobjednički pehar, nego i plasman u grupnu fazu Lige šampiona naredne sezone. Liverpool će pokušati po četvrti put osvojiti ovo takmičenje, a Sevilla peti.