Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

euro 2024

Poljaci bez Lewandowskog poklekli u finišu utakmice, presudio im je džoker s klupe

Weghorst gol kuman nos
FOTO: Screenshot

Poljaci su danas bili značajno oslabljeni jer je njihov kapiten Robert Lewandowski propustio utakmicu zbog ozljede mišića

Treći dan EURO 2024 otvoren je dvobojem Poljske i Nizozemske u prvom kolu grupe D koji je završio pobjedom Nizozemaca rezultatom 2:1. Poljaci su iznenađujuće poveli preko Adama Bukse u 16. minuti, a izjednačio je Cody Gakpo u 29. minuti. Pobjedu Nizozemskoj donio je Wout Weghorst u 83. minuti, samo nekoliko minuta nakon što ga je Ronald Koeman uveo u igru.

Poljaci su danas bili značajno oslabljeni jer je njihov kapiten Robert Lewandowski propustio utakmicu zbog ozljede mišića, ali izabranici Michala Probierza ipak su prvi poveli bez svog najboljeg igrača.

U 16. minuti je zamjenski kapetan Piotr Zielinski ubacio iz kornera, a najviši u skoku bio je napadač Adam Buksa koji je glavom matirao Barta Verbruggena. Nizozemci nisu klonuli nakon primljenog gola već su žestoko krenuli po izjednačenje. 

Džoker s klupe Weghorst

Nekoliko puta je Poljake spašavao Wojciech Szczssny na golu, ali u 29. minuti bio je nemoćan. Gakpo je pucao iskosa desnom nogom, a Bartosz Salamon je skrenuo loptu i tako zbunio svog golmana.

U drugom dijelu ritam utakmice je blago pao.

Nizozemci su najčešće prijetili preko desne strane gdje je rastrčan bio Denzel Dumfries. U 81. minuti Koeman je izvadio Gakpa i Memphisa Depaya i uveo Wouta Weghorsta i Jeremiea Frimponga što se ekspresno pokazalo kao pun pogodak. Samo dvije minute kasnije Nathan Ake je ubacio, a Weghorst je iz blizine uspješno naciljao mrežu.

Weghorst gol
FOTO: Screenshot
Trenutak kad je Weghorst pogodio gol Poljaka za pobjedu

Ake je tako upisao drugu asistenciju na utakmici. Drugi susret u ovoj grupi na programu je sutra, kada se sastaju Austrija i Francuska. U drugom kolu Nizozemci će na megdan Francuzima, a Poljaci Austrijancima.

Ronald Koeman zgrozio gledatelje ispred Tv ekrana

Selektor Nizozemaca napravio je sjana potez kada je u igru ubacio strijelca pobjedničkog gola samo nekoliko minutu prije odlučujućeg udarca, ali je i mnoge zgrozio koji su gledali utakmice.

Internetom se širi snimka trenutka u kojem Koeman prvo kopa po nosu, a potom hladno očistio prst tako što ga je stavio u usta.

ronald koeman