Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

euro 2024

Poljaci i Nizozemci otvaraju, Englezi i Srbi zatvaraju treći dan u Njemačkoj

southgate
Foto: Screenshot/YouTube

Treći dan Evropskog prvenstva u Njemačkoj: standardne tri utakmice su na rasporedu, a prve susrete odigrat će ekipe iz grupe C i D.

Prije nego u akciju krenu reprezentacije iz grupe C, grupu D otvorit će Poljska i Nizozemska u 15 sati na stadion Volskspark u Hamburgu.

Grupu C u 18 sati otvaraju Slovenija i Danska, ekipa Matjaža Keka suprostavit će se Danskoj na MHP Areni u Stuttgartu.

Od 21 sat igraju Srbija i Engleska, jedan od favorita prvenstva i finalist s prošlog izdanja Eura. Utakmica se igra na stadionu Schalkea 04 u Gelsenkirchenu.

Stojković: Što ih ne bi napali?

Serlektor Srbije Dragan Stojković Piksi optimističan je uoči Engleske i planira započeti s dva napadača. Kako je najavio igrat će i Dušan Vlahović, ali i Aleksandar Mitrović.

“Što ih ne bismo napali, ne razumijem? Bit će otvorena utakmica. Poštujemo neke stvari, ali prije svega sebe. Srbija sigurno neće biti ekipa koja će čekati i gledati kako rival igra”, rekao je selektor Srbije. Upitan je što će biti ako Srbija povede.

“Naredba će biti onda da zabijemo i drugi. Vrlo jednostavno. Sad su to malo šaljiva pitanja, ali vidjet ćemo kako će se situacija razvijati. Napravit ćemo sve da uđemo u šanse iz kojih se može doći do realizacije, ali ne zaboravite da se nogomet igra u oba smjera. Ovo je turnirski tip takmičenja, svaki gol, bod i karton znače.”

Engleska izraziti favorit prema kladionicama

Engleska je veliki favorit u današnjoj utakmici, barem to sugerira ponuda na kladionicama. Na pobjedu Southgateove ekipe postavljen je koeficijent 1.45, dok na slavlje tima Dragana Stojkovića on iznosi visokih 7.40. Remi ishod vezan je uz koeficijent 4.60.

Sve utakmice možete gledati u direktnom prenosu na BHT1.