Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zaražen igrač budućnosti

Ponovno prekinuto crnogorsko prvenstvo zbog korona virusa

zarya buducnost

Koronavirus je, kako prenosi Hina crnogorske medije, ušao i u crnogorsku košarku

Crna Gora je subotu privremeno zaustavila nogometno prvenstvo nakon što je koronavirs potvrđen kod jednog igrača Budućnosti iz Podgorice, dok se rezultati ostalih članova kluba još uvijek čekaju.

Također, u posljednja 24 sata u toj je zemlji registrairano 47 novozarežnih pa je broj aktivnih slučajeva premašio onaj iz prvog vala epidemije.

Kompletna ekipa i stručni štab podgoričkog kluba su od petka izolaciji.

“Utakmice su odgođene nakon izricanja mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana igračima, stručnom štabu i zaposlenima u FK Budućnost zbog pozitivnog rezultata testa na COVID-19 kod jednog igrača seniorskog tima. Daljnje odluke vezane za nastavak takmičenja u nogometnoj ligi bit će donešene sljedeće sedmice”, saopćeno je iz nogometnog saveza Crne Gore.

Koronavirus je, kako prenosi Hina crnogorske medije, ušao i u crnogorsku košarku. Seniorska i mlada reprezentacija Crne Gore prekinule su mini-pripreme u Tivtu, a treninge je obustavila i ženska selekcija. Dnevni list Vijesti piše, pozivajući se na službene izvore, da su dva člana muške selekcije imali pozitivne testove na Covid-19.

Taj list navodi da su košarkaši i košarkašice, kao i i članovi stručnog štaba, testirani su na koronavirus, jer su prije nekoliko dana bili u kontaktu sa zaraženim čelnikom nacionalnog košarkaškog saveza Veselnim Barovićem.

U Crnoj Gori se od sredine juna koronavirusom zarazilo 339 osoba, od kojih su četiri preminule. U prvom vali epidemiije, od sredine marta do početka maja, ta država zabilježila je devet žrtava koronavirusa i ukupno 324 oboljela.