Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga prvaka

Poraz Rome, Juventus, Bayern, City i United u osmini finala

pjanic juve

Ipak, s obzirom da je nešto ranije Plzen iznenadio CSKA u Moskvi i slavio s 2:1, i Rimljani su osigurali plasman u osminu finala Lige prvaka

Kako smo i najavljivali “nema Džeke, nema golova“. Roma je poražena u petom kolu grupne faze Lige prvaka na svom Olimpicu od madridskog Reala s 0:2. Golove za goste iz Madrida postigli su Bale u 57. i Lucas u 59. minutu utakmicu. Edin Džeko bio je na tribinama zbog ozljede zarađene na treningu prije utakmice.

Ipak, s obzirom da je nešto ranije Plzen iznenadio CSKA u Moskvi i slavio s 2:1, i Rimljani su osigurali plasman u osminu finala Lige prvaka. U grupi G ostaje da se vidi ko će nakon posljednjeg kola kao treći nastaviti takmičenje u Ligi Evrope. Plzen i CSK imaju po četiri boda, u slučaju istog broja bodova, dalje bi išli Česi zbog boljeg međusobnog omjera.

U zadnjem kolu, CSKA će u goste Realu, a Plzen će biti domaćin Romi.

Što se tiče ostalih rezultata, u grupi E, Bayern Minhen je na Allianz Areni slavio protiv Benfice sa ubjedljivih 5:1 i tako izborio plasman u osminu finala ovog takmičenja. U istoj grupi, Ajax je u gostima u Atini savladao AEK s 2:0 i također osigurao plasman u naredni krug.

U okviru grupe F, Olympique Lyon je kao domaćin remizirao 2:2 protiv Manchester Cityja. Hoffenheim je u istoj grupi igrao izgubio rezultatom 2:3 od Shakhtar Donetska. City je nakon ovog kola izborio plasman u osminu finala.

Juventus Miralema Pjanića je u grupi H u Torinu pobijedio Valenciju sa 1:0 i tako se plasirao u naredni krug takmičenja. Pjanić je igrao svih 90 minuta, a strijelac jedinog gola na utakmici bio je Mandžukić, na asistenciju večeras sjajnog Ronalda.

Manchester United je u istoj grupi slavio protiv ekipe Young Boysa također rezultatom 1:0 i izborio plasman iz grupne faze.

U srijedu su na programu sljedeći mečevi: Atletico Madrid – Monaco, Lokomotiv Moskva – Galatasaray, Dortmund – Club Brugge KV, FC Porto – Schalke, Napoli – FK Crvena zvezda, PSG – Liverpool, PSV – Barcelona i Tottenham – Inter.