Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Porodica brani Messija: Tužit ćemo sve koji ga optužuju za utaju poreza

messi10

Porodica Lionela Messija demantovala je posljednje optužbe za utaju poreza i zaprijetila pravnim postupkom protiv medija koji su objavili te tvrdnje.

Španski mediji u ponedjeljak su objavili kako je Messi bio dio utaje poreza na svjetskoj razini poznatoj kao “Panama Papers” u koju su navodno umješani ljudi iz Fife i poznati nogometaši, ali Messijevi predstavnici objavili su kako su optužbe neistinite.

“Porodica Lionela Messija naglašava kako on nije utajivao porez kako tvrde pojedini španski mediji, te da nije umješan u poreznu prevaru,” piše u demantiju.

“Panamske kompanije koje su opisane u izvještaju u potpunosti su neaktivne, nikada nisu poslovale niti imale aktivne račune i povezane su s prijašnjim poreznim savjetnicima porodice Messi.”

Navodi također povezuju Messija s nepovezanim slučajem porezne prevare na njegovim dobrotvornim utakmicama.

“Ukratko, objavljene su nepotvrđene činjenice i nepovezane s Messijevim imenom koje u ovom slučaju služi kao promocija tiskovinama koje su objavile te informacije.”

“Osobito se ograđujemo od povezanosti Messijeva imena uz utaju poreza i pranje novca, koje donose nepopravljivu štetu njegovom imidžu.”