sp u kataru

Portugalski selektor tvrdi da je s Ronaldom sve uredu

ronaldo svicarska

Portugal je razbio Švicarsku fantastičnom igrom, no Santos ne misli da je sve bilo savršeno

Portugal je u osmini finala deklasirao Švicarsku sa 6:1 i tako se plasirao u četvrtfinale, gdje će igrati protiv Maroka, koji je senzacionalno izbacio Španiju nakon penala. Junak je bio Goncalo Ramos s tri gola, a Cristiano Ronaldo je umjesto njega ušao u igru u zadnjih 20 minuta.

Selektor Portugala Fernando Santos je nakon utakmice rekao da je zadovoljan igrom, ali da to ipak nije bila savršena utakmica. Također je odgovorio i na pitanje zbog čega je na klupi ostavio Ronalda, a u igru je od početka ubacio Ramosa koji je zabio tri gola.

“Već sam to objasnio, neću ponovno. Njih dvojica su sasvim različiti igrači”, rekao je Santos pa je dodao:

“Nema nikakvih problema između mene i našeg kapitena. Prijatelji smo godinama. Trenirao sam ga u Sportingu kad je imao 19 godina. Neke stvari na nas ne utiču, uvijek smo imali blizak odnos. Već sam rekao da je tu sve riješeno i da je on dao sjajan primjer kao kapiten. Iz moje perspektive Cristiano je i dalje vrlo važan igrač za portugalsku reprezentaciju”, naglasio je Santos.

Portugal je razbio Švicarsku fantastičnom igrom, no Santos ne misli da je sve bilo savršeno.

“Nije bila baš savršena predstava, ali bih rekao da je bila prilično dobra. Bila je to svakako velika utakmica, ali sada je najvažnije spustiti loptu. Igramo opet za četiri dana. Ne znam zašto su nas svi već vidjeli protiv Španije. Igramo protiv Maroka i sjećam se da su nas ozbiljno namučili na SP-u 2018.”

Ronaldo je u igru ušao uz ovacije cijelog stadiona. Nakon utakmice su se pojavile informacije da je Ronaldo otišao u svlačionicu a svi ostali njegovi suigrači da pozdrave navijače. No, to baš i nije potpuno tačna informacija. Ronaldo je prije odlaska u svlačionici pozdravio navijače Portugala, što se može vidjeti i na sljedećoj snimci.

No, tačno je i da je to uradio sam a ne sa ostatkom ekipe, što pokazuje ova snimka…