Posljednje riječi Uzeira Srne: Sine, odigraj prvenstvo do kraja

darijo srna

Otac kapitena hrvatske reprezentacije, nedavno preminuli Uzeir Srna, od Darija se oprostio riječima “Sine, odigraj prvenstvo do kraja,” otkrio je Renato Srna, stariji brat hrvatskog reprezentativca.

Darijo je ostao bez oca za vrijeme utakmice protiv Turske, a o njegovoj smrti obavijestili su ga po završetku susreta. Kapiten još nije javno obznanio hoće li zaigrati protiv Češke, ali jedan od posljednjih savjeta koje mu je otac dao bio je da odigra Europsko prvenstvo bez obzira na njegovu sudbinu. Oni koji su ga poznavali kažu kako je Uzeir bio izuzetno nesebičan čovjek, a njegova posljednja gesta dokazuje kako su mu vlastita djeca bila ispred svega.

Dan nakon ukopa u Metkoviću Darijo se pojavio na treningu reprezentacije, a njegov stariji brat Renato Slobodnoj Dalmaciji otkrio je kako je porodica proživjela posljednje trenutke očeva života.

“Sad kad nema našeg oca Uzeira, Darijo je stup porodice,” rekao je za Slobodnu Dalmaciju pa nastavio:

“Cijela reprezentacija posvetit će utakmicu u petak našem ocu, a Darijo želi zabiti Česima. Otac je želio da završi Euro, a posljednje što mu je rekao bilo je: “Sine, ljudima si obećao, odradi to do kraja.” Darijo je sjeo, porazgovarao s nama i odlučio kako će se vratiti u Francusku.”

Otac Uzeir protekle četiri godine borio se s bolešću kojoj je se na kraju morao predati, Srna je sve to proživljavao na svoj način, ali nije dozvolio da mu se obiteljski problemi upliću u nastupe na nogometnom terenu.

“Ovo će biti Darijevo prvenstvo, zbog našeg pokojnog oca i zato što mu je ovo posljednje veliko natjecanje u dresu reprezentacije,” rekao je Renato Srna.