Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kup BiH

Posušje na užasnom terenu Mokrog Doca savladalo Laktaše

hsk posusje
Foto: Facebook/ HŠK Posušje

Sama utakmica se kretala u očekivanom pravcu. Već u drugoj minuti Posušje dolazi do vodstva pogotkom Pavkovića. Isti igrač je u 23. minuti povisio na 2:0, što je bio konačan rezultat prvog poluvremena, ali i cijele utakmice

Odigrana je i treća, odnosno posljednja utakmica današnjeg rasporeda osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine između Posušja i Laktaša.

Utakmica je odigrana u vrlo teškim uslovima, s obzirom da je teren Stadiona “Mokri Dolac” u Posušju još prije početka utakmice bio u katastrofalnom stanju. Čini se kako se nije uopće oporavio od jesenjeg dijela sezone, a treba napomenuti da, pored Posušja, i Široki Brijeg svoje domaće utakmice igra na ovome stadionu, jer je teren na Stadionu “Pecara” u fazi rekonstrukcije.

Sama utakmica se kretala u očekivanom pravcu. Već u drugoj minuti Posušje dolazi do vodstva pogotkom Pavkovića. Isti igrač je u 23. minuti povisio na 2:0, što je bio konačan rezultat prvog poluvremena, ali i cijele utakmice.

Treba istaknuti i da je Posušje imalo nekoliko odličnih prilika preko Kamenara, Joao Ericka i Brkovića, te da su gosti “svedeni” na samo par kornera, izuzev jednog slobodnog udarca u finišu utakmice, kada je Bosančić pogodio prečku gola domaćih.

Posušje je tako našlo svoje mjesto među osam najboljih u Kupu Bosne i Hercegovine, a narednog vikenda je očekuje i nastavak takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Laktaši će se, sa druge strane, nastaviti boriti za ulazak u najviši rang bosanskohercegovačkog fudbala. Trenutno zauzimaju drugo mjeso na tabeli Prve lige RS sa 36 bodova, tri manje od prvoplasiranog Radnika i četiri više od trećeplasiranog Rudara.

Osmina finala Kupa Bosne i Hercegovine:

Posušje 2:0 Laktaši (Pavković 2’, 23’)