Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Luc Holtz

Potez selektora Luksemburga najbolje oslikava sramotu koju su sinoć pretrpjeli

FOTO: Screenshot

“Nema mnogo riječi koje možete reći. Osjećam se uznemireno, razočarano, to je užasan osjećaj, negativan osjećaj, jer nismo bili dovoljno dobri. Ništa nije funkcionisalo, tehnički, na brzinu, u svim segmentima igre nismo bili nimalo dobri. Postoji veliko razočarenje”

Nogometna reprezentacija Portugala savladala je Luksembrug sa nevjerovatnih 9:0, a potez koji je napravio selektor gostiju Luc Holtz (54) najbolje oslikava sramotu koju su pretrpjeli.

Portugal je stigao do najveće pobjede u historiji nakon što su Goncalo Inacio, Goncalo Ramos i Diogo Jota postigli dva gola. U strijelce su se upisali i Ricardo Horta, Bruno Fernandes i Joao Felix.

Nakon pogotka za 8:0, selektor Luksemburga Luc Holtz (54) napustio je klupu i otišao u svlačionicu, što je potez kakav se ne viđa na nogometnim terenima.

“Nema mnogo riječi koje možete reći. Osjećam se uznemireno, razočarano, to je užasan osjećaj, negativan osjećaj, jer nismo bili dovoljno dobri. Ništa nije funkcionisalo, tehnički, na brzinu, u svim segmentima igre nismo bili nimalo dobri. Postoji veliko razočarenje.

Ovo nam se događalo prije nekoliko godina, bilo je strašnih dana, ali ne želimo izgubiti put. Naš cilj, naš put je jasan. Moramo da dignemo glave i prevaziđemo ovo, kao što smo radili u prošlosti”, rekao je Holtz nakon utakmice.

Prethodni rekord Portugala bila je pobjeda 8:0, koji su ostvarili tri puta – dva puta protiv Lihtenštajna (1994. i 1999.) i jednom protiv Kuvajta (2003.).