Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potpredsjednik Leicestera priznao: Vardy je dolazio pijan na treninge

England-training-in-Spain

Jamie Vardy je hit sezone i najbolji igrač Premierlige u izboru novinara. Ipak, potpredsjednik Leicestera Aiyawatt Srivaddhanaprabha otkrio je da se Vardy mučio u debitantskoj sezoni u klubu.

Vardy je stigao 2012. godine i plaćen je Fleetwood Townu milion funti, što je rekord za neligaškog nogometaša.

“Bio sam protiv njegovog dovođenja dok nisam provjerio izvještaje skauta. Tada sam počeo vjerovati da bi mogao biti dobro pojačanje, ali sam navijačima morao objasniti kako takav igrač može vrijediti milion funti”, prisjeća se Srivaddhanaprabha nakon što je Leicester na krilima Vardyja osvojio prvi naslov u historiji.

“Tada sam za navijače bio najgluplji vlasnik kluba na svijetu. Neki su navijači bili jako ljuti i pitali me “jesi li ti normalan? Zašto trošiš toliki novac na takvog igrača?”. Ipak, kada sam pitao trenera Nigela Pearsona koga bi doveo da ima budžet samo milion funti, on mi je odgovorio: “Vardyja”. Rekao sam mu da ga dovede.”

U Leicesteru se Vardy na početku nije dobro snašao.

“Prvog dana u klubu je došao do mene i zahvalio mi što sam mu promijenio život. Nikada nije imao toliko novca i bio je sav u oblacima. Od samog dna stigao je do druge lige, a onda se počeo opijati svaki dan i na treninge dolaziti potpuno pijan. Nismo znali što napraviti”, rekao je potpredsjednik Leicestera i otkrio kako se Vardy promijenio.

“Pitao sam ga: “Želiš li ovako završiti svoju karijeru? Želiš li svoje vrijeme ovdje provesti ovako? Šta ti je san? Kakvim zamišljaš svoj život?” Nakon toga je prestao piti i počeo više trenirati. Tada je bio eksplozivan, ali nismo vjerovali da može biti ovako dobar. Ipak, pretvorio se u potpuno novu osobu.”