Švedski napadač

Povratak Ibrahimovića u Milan očekuje se u ponedjeljak

ibrahimovic-milan

Nakon što karantinski period istekne i Ibrahimović obavi sve neophodne preglede i testiranje na COVID-19 biće mu dozvoljeno da počne s treninzima

Očekuje se da će se Zlatan Ibrahimović u ponedjeljak vratiti iz Švedske u Italiju i početi dvosedmični karantinski period prije nego što se priključi treninzima saigrača u Milanu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Švedski napadač je posljednja skoro dva mjeseca proveo u Švedskoj, gdje je trenirao sa Hammarbyjem, kluba u kojem ima udio u vlasničkoj strukturi. Naime, Ibrahimović je iskoristio činjenicu da se restriktivne mjere zbog pandemije koronavirusa u njegovoj domovini bile znatno blaže nego u Italiji, pa je čak mogao i redovno trenirati. Stoga se očekuje da mu period od 14 dana koji mora provesti u izolaciji neće predstavljati preveliki problem kada se priključi treninzima Milana, jer je u boljoj formi od saigrača koji su mogli jedino održavati fizičku spremu u svojim domovima.

Italijanski mediji tvrde da će se Ibrahimović u ponedjeljak avionom vratiti u Milan i potom biti odvezen pravo u njegov dom u obavezni 14-dnevni karantin.

Nakon što karantinski period istekne i Ibrahimović obavi sve neophodne preglede i testiranje na COVID-19 biće mu dozvoljeno da počne s treninzima.

Inače igrači Milana od četvrtka su nastavili s treninzima u Milanelu, gdje rade u grupama na tri raspoloživa terena. U početku su radili kardio i treninge za sticanje fizičke spreme, a potom će krenuti i rad s loptom.

Serija A je prekinuta 9. marta zbog globalne pandemije koronavirusa. Nakon 26 odigranih kola, u vodstvu na tabeli je Juventus sa 63 boda.

Italija je jedna od najpogođenijih zemalja svijeta pandemijom koronavirusa. Do sada je u toj zemlji potvrđeno 30.395 smrtnih slučajeva od COVID-19, dok je više od 218.000 ljudi bilo pozitivno na koronavirus. Uz to epicentar italijanske epidemije je regija Lombardija, čiji je glavni grad upravo Milano.