Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Povratak Mostaru kroz objektiv Francuske TV: Vaha pored zapaljene kuće i Starog mosta (VIDEO)

vahid halilhodzic – mostar1

Vahid Halilhodžić je od svog prvog dolaska u Francusku 1981. do danas velika zvijezda i u ovoj zemlji. Legenda bh. fudbala obilježila je jednu eru Nantesa, a kratko se zadržala i u PSG-u. Osim veoma uspješne igračke, Halilhodžić i danas gradi zavidnu trenersku karijeru tokom koje je vodio Lille, PSG i Rennes u Francuskoj.

Na Youtubeu se jučer pojavio kratki dokumentarac o Vahidu Halilhodžiću koji je prije 16 godina radila ekipa kanala France 3. Kadrovi su snimani u Lilleu, te dobrim dijelom i u Halilhodžićevoj rodnoj Jablanici i Mostaru koji je i tad i danas njegova druga adresa. U filmu govore rahmetli Sula Rebac, podsjećajući na Vahin temperament, Sead Kajtaz tadašnji direktor Veleža, pokazujući i neke od trofeja koje je Veležu donio upravo Vaha, te brat Eno u Jablanici u blizini porodične kuće i u svom kafiću Nantes, ukrašenom Vahidovim fotografijama i također ponekim trofejom.

Halilhodžić je u filmu otišao i do u ratu zapaljene i devastirane kuće na Rondou, do srušenog Starog mosta pored kojeg je u društvu mostarskog prijatelja Muharema Hindića-Mušice, a zanimljiv je i detalj u kojem se susreće s grupicom navijača Veleža koji skandiraju njegovo ime.