Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pozder potpisao dvogodišnji ugovor s FK Željezničar

denis pozder33

Fudbalski klub Željezničar dobio je prvo pojačanje za sezonu 2016./17. Naime, danas je u klupskim prostorijama dvogodišnji ugovor potpisao bosankohercegovački napadač Denis Pozder.

Direktor Željezničara Mirsad Šiljak naglašava da je Pozder igrač kakvog trenutno nema u rosteru ekipe, a koji bi trebao podići igru FK Željezničar na veći nivo, te da je njegov angažman plod višemjesečnog detaljnog skautinga.

Pozder je nakon potpisivanja ugovora izjavio da vjeruje da će ekipi s ”Grbavice” dobro doći igrač njegovog profila.

– Mislim da u ekipi Željezničara trenutno u napadu nema igrača mog profila. Dosta sam visok, znam se zagraditi, a ljevak sam i imam dobar šut lijevom nogom. Nadam se da ću donijeti određeni kvalitet u napad Željezničara – izjavio je napadač.

Rođeni Mostarac u Željezničar dolazi iz holandskog drugoligaša Den Boscha za koji je u ovoj sezoni postigao sedam golova. U karijeri je nastupao i za Duisburg, FC Wegberg-Beeck, Alemanniu Aachen, rumunski Vaslui, SSVg Velbert i Eintracht Trier.

Ističe da nije mnogo pratio Premijer ligu BiH i da ne može napraviti poređenje s holadskom ligom u kojoj se mnogo radi i trenira, ali da je putem Facebooka bio u kontaktu s ljudima u BiH, te da je upućen u ovdašnja dešavanja.

– Ljudi su mi putem društvenih mreža govorili šta se dešava u našoj ligi. Znam da je Željezničar na dobrom putu i zbog toga sam odlučio prihvatiti ponudu. Ovo je najveći klub u BiH s odličnim, vjernim navijačima i nadam se da ću pružati dobre partije u plavom dresu – zaključio je Pozder.