Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poznati četvrtfinalisti Kupa BiH

sarajevo-slavija

Trijumf Slobode nad Čelikom (2:1), te uvjerljiva pobjede Mladosti (7:0) i Radnika (7:1) i ispadanje Travnika od Radničkog (0:0) obilježili su uzvratne susrete osminefinala Kupa BIH.

U derbiju ove faze natjecanja Sloboda je povela nakon sjajnog udarca Zebe. Domaći su nakon toga mogli još i povećati prednost, ali su nekoliko puta promašili. Kazna je stigla u 30. minuti kada je Pirić donio izjednačenje. Sloboda je nastavila s napadima i na kraju se to isplatilo pa je Krpić u finišu donio prednost za konačnih 2:1.

Sarajevo je uprkos činjenici kako je nastupilo s nekoliko omladinaca došlo do pobjede protiv Slavije 3:1. Bordo momčad je imala veliku prednost iz prvog susreta, a u drugoj utakmici je gostujući sastav je došao prvi do prednosti. Odličan udarac Nemanje Vejnovića završio je u mreži domaćih. Sarajevo je do odlaska na odmor uspjelo izjednačiti, a u strijelce se upisao mladi Osmanović. Od 63. minute domaći su poveli 2:1 i pokazali kako se itekako nameću treneru Miodragu Ješiću. Mladi Herić je bio na pravom mjestu nakon dodavanja Okića. Konačan rezultat postavio je Aladžić.

Željezničar je sve nade GOŠK-a slomio golom Kosorića u 10. minuti, nakon centaršuta Đelmića. Nakon toga je igra utihnula . Domaći svjesni da ne mogu nadoknaditi veliki zaostatak su popustili dok su gosti nastojali da umrtve igru i susret je završio sa 1:0.

Mladost je već u prvom dijelu nadoknadila zaostatak protiv prvoligaša Republike Srpske Slobode, a sjajno je raspoložen bio Anel Husić. Premijerligaš je krenuo silovito i Anel Husić je uspio da zatrese mrežu prvo u 10 a zatim u u 42.minuti. Isti igrač se u strijelce upisao i u drugom dijelu pa je svoj tim odveo u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine. On je bio strijelac u 54 i 76 minuti a još je mrežu zatresao i Dedić. Mladost nije stala pa je do kraja došla do velikih 7:0.

Borac je kaznio promašaje Bratstva u Gračanici. Domaći sastav je imao loptu u posjedu, ali su Banjalučani došli u prednost u 25. minuti. Jović je odlično ubacio loptu a kapetan gostiju Runić bio najbolji i zatresao mrežu te donio radost. Konačnih 2:0 postavio je Jandrić.

Nogometaši Radnika su uvjerljivom pobjedom nad momčadi Rudar Kaknja osigurali plasman u narednu rundu (7:1). Bijeljinski sastav je sve dvojbe, ako ih je dvojbe uopće i bilo, počeo riješavati preko Berbića, koji je golom u trećoj minuti zabio lijep pogodak. Domaći nogometaši su međutim nastavili s napadima u želji da se nametnu treneru Slavku Petroviću pa je do odlaska na odmor mreža protivnika zatresla još tri puta. Strijelci su bili Berbić još dva puta u 28. i 28. minuti, te Maksimović u 35. minuti. Bijeljinci su povećali prednost u nastavku. Rezervista Jovan Motika je pogađao mrežu u 51. i 62. minuti, a do kraja je došla do 7:1.

Rezultati uzvratnih mečeva GOŠK – Željezničar 0:1 (prvi meč 0:3); Bratstvo – Borac 0:2(prvi meč 0:1); Sarajevo – Slavija 3:1(prvi meč 4:1); Sloboda – Čelik 2:1(prvi meč 1:1); Radnik – Rudar Kakanj 7:1 (prvi meč 3:1); Radnički – Travnik 0:0 (prvi meč 2:0); Mladost Doboj Kakanj -Sloboda Novi Grad 7:0 (prvi meč 1:2).