Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poznati svi učesnici Lige prvaka: Veliki podvig Šehića i Qarabaga (VIDEO)

lp

U srijedu navečer su završene i posljednje uzvratne utakmice play-offa Lige prvaka, a plasman u grupnu fazu su izborili CSKA Moskva, Qarabag, Sporting, Liverpool i APOEL, javlja Anadolu Agency (AA).

CSKA Moskva, koji je u prvom meču slavio sa 1:0 u gostima, u Moskvi je ponovo savladao Young Boys rezultatom 2:0 i plasirao se dalje.

FC Copenhagen je, nakon minimalnog poraza u prvoj utakmici, u uzvratu savladao Qarabag sa 2:1 koji je uprkos porazu ipak uspio izboriti plasman u grupnu fazu. Na golu Qarabaga stajao je bh. reprezentativac Ibrahim Šehić kojeg ćemo ove sezone gledati u najelitnijem svjetskom klupskom takmičenju.

Rumunski FCSB je, nakon remija od 0:0 u prvom meču, poražen sa visokih 5:1 od ekipe Sportinga koja je tako izborila prolazak u grupnu fazu.

Liverpool, koji je čuvao pobjedu od 2:1 iz prvog meča, kao domaćin je ponovo slavio protiv ekipe Hoffenheima sa 4:2.

Slavia iz Praga, koja je u prvom duelu poražena sa 2:0, u uzvratu je igrala neriješeno 0:0 protiv kiparskog APOEL-a koji se plasirao dalje.

U utakmicama koje su se igrale u utorak, plasman u grupnu fazu Lige prvaka su također izborili Sevilla, Olympiakos, Maribor, Napoli i Celtic.

U četvrtak su na programu uzvratne utakmice play-offa Evropske lige.