Marca

Poznato je koliko Ramosa neće biti na terenu nakon povrede zadnje lože

ramos (1)

Nakon što se ranije činilo kako Zidane možda neće imati od koga sastaviti odbranu za utakmicu kod Villarreala ovog vikenda, ipak je dobio neke dobre vijesti

Španska Marca objavila je zdravstveno stanje Sergija Ramosa nakon što je kapetan Reala ozlijedio zadnju ložu u utakmici protiv Njemačke u Ligi nacija.

Ramos bi trebao propustiti samo tri sljedeće utakmice Reala, protiv Villarreala, Intera i Alavesa. Očekuje se kako bi trebao biti spreman za utakmicu protiv Šahtara u Ligi prvaka 1. decembra. Ramos je jako bitan za uspjeh Reala, zanimljivo je da je Real izgubio sedam od osam utakmica Lige prvaka kada Ramos nije bio u ekipi.

Nakon što se ranije činilo kako Zidane možda neće imati od koga sastaviti odbranu za utakmicu kod Villarreala ovog vikenda, ipak je dobio neke dobre vijesti.

Eder Militao se vratio treninzima nakon što se oporavio od koronavirusa, a to znači kako će gotovo sigurno startati za vikend. Ostaje za vidjeti hoće li mu se pridružiti Raphael Varane koji je ozlijedio rame protiv Švedske u Ligi nacija, no Francuz će pokušati trenirati u petak.

Također, pozitivan na koronu više nije ni Eden Hazard, Belgijanac kojeg je Real u ljeto 2019. doveo iz Chelseaja za 100 miliona eura, no Hazard za sada nije opravdao odštetu, najviše jer je propustio puno utakmica zbog ozljeda.