Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prandelli novi trener Valencije: Vratiti klub na nivo koji zaslužuje

prandelli

Španski fudbalski velikan Valencia predstavila je novog trenera Cesarea Prandellija koji je potpisao dvogodišnji ugovor sa popularnim “šišmišima”, javlja Anadolu Agency (AA).

Na zvaničnom predstavljanju italijanskog stručnjaka kao novog šefa stručnog štaba Valencije na stadionu Mestalla prisustvovali su predsjednik kluba Layhoon Chan i sportski direktor Jesus Pitarch.

Izrazivši zadovoljstvo zbog dolaska na klupu tako velikog tima, Prandelli je kazao da mu je cilj da Valenciju vrati na nivo koji zaslužuje.

“Igrači moraju osjećati veliku odgovornost prema klubu i navijačima koje predstavljaju na terenu. Jačanje timskog duha među fudbalerima nam je potrebno za ostvarivanje rezultata”, kazao je Prandelli.

Prandelli je tokom dosadašnje trenerske karijere vodio italijanske ekipe Atalantu, Lecce, Veronu, Veneciju, Parmu, Romu i Fiorentinu, a 2010.godine je bio i selektor italijanske reprezentacije. Posljednji angažman mu je bio u turskom Galatasarayju.

Valencia je u ovu sezonu ušla sa trenerom Pakom Ayestaranom koji je otpušten nakon četiri utakmice bez osvojenog boda i španskoj Primeri. U međuvremenu Valenciju je sa klupe vodio Ayestaranov zamjenik Salvador Gonzalez Marco.