Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga kup

Prcić vodio Strasbourg do trofeja

sanjin prcic

Sjajnu partiju u dresu Strasbourga u regularnom dijelu pružio je bh. internacionalac Sanjin Prcić (25) sa nekoliko maestralnih poteza na sredini terena

U finalu francuskog Liga Kupa odigranom na stadionu u Lilleu, Strasbourg je nakon penala savladao Guingamp. Bilo je to četvrto finale Strasbourga, i četvrta titula. Nikada nisu izgubili kada su dogurali do finala. Samo PSG ima više trofeja u Liga Kupu od njih (8).

Regularni dio utakmice ponudio je dosta borbe, ali je završilo 0:0. Oba tima su imala nekoliko prilika za gol, ali mreže su mirovale.

Sjajnu partiju u dresu Strasbourga u regularnom dijelu pružio je bh. internacionalac Sanjin Prcić (25) sa nekoliko maestralnih poteza na sredini terena.

Nakon “nule” u regularnom dijelu, ušlo se u produžetke, gdje su oba tima igrala oprezno. Vodilo se računa u svom golu, tako da su na kraju pobjednika odlučili penali.

Nakon penal serije, bolje su se snašli fudbaleri Strasbourga i slavili sa 4:1.

Sanjin Prcić je u penal seriji šutirao prvi za svoj tim, i pogodio.

Iako igra jednu od najjačih evropskih liga Prcić i dalje nema mjesta u reprezentaciji BiH. Godinama je pozivan, no samo da bi bio na spisku. Pravu šansu nikad nije dobio.