Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sukob navijača Veleža i Zrinjskog, više osoba privedeno (VIDEO)

mostar_neredi

Jutros oko 9 sati došlo je do sukoba navijača Veleža i Zrinjskog.

Prema riječima očevidaca, dvije skupina navijača sukobile su se kod parka Zrinjevac, u blizini Španjolskog trga.

Jedni na druge bacali su baklje, kamenje i boce, te su se nakon desetak minuta razišli.

U jutrošnjem sukobu navijača Veleža i Zrinjskog sudjelovalo je između 30 i 50 mlađih osoba, doznaje se iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

– Nekoliko osoba je uhićeno zbog narušavanja javnoga reda i mira i nad njima se provodi obrada. Policija je stavila situaciju pod kontrolu i u gradu je sada mirno – kazao je glasnogovornik kantonalnog MUP-a Ljudevit Marić.

Što se tiče današnje nogometne utakmice Zrinjskog i Veleža, Marić je kazao kako policija radi prema pripremljenom planu i sigurnosnoj procjene te vjeruje kako će gradski derbi proteći u mirnom ozračju, bez novih izgreda.

Zrinjski i Velež danas u 16 sati na Stadionu pod Bijelim brijegom igraju susret osmine finala nogometnog Kupa BiH.

Bešlić: Ako bude izgreda neće biti utakmica

MOSTAR, 19. listopada (FENA) – Ako dođe do većih navijačkih izgreda i nereda, uništavanja materijalne imovine građana i gradske imovine, kao i narušavanja sigurnosti građana, Grad Mostar ubuduće neće dopustiti održavanje utakmica između Veleža i Zrinjskog u Mostaru, kazali su za Fenu iz Ureda gradonačelnika Grada Mostara.

Dodaje se kako je gradonačelnik Bešlić to je jasno kazao i na sastanku održanom u Sportskom savezu prije tri dana na kojem su bili predstavnici gradskih klubova i policije.