Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pred subotnji „El Clasico“: Najskuplja karta do sada prodata za 2.697 eura

2013-03-02_OTRO_MADRID-BARCELONA_06-Optimized

Prvi ligaški okršaj španskih fudbalskih velikana Real Madrida i Barcelone, popularni „El Clasico“ igra se 21. novembra u okviru 12. kola španske Primere. Karte su već u prodaji, a najskuplja do sada prodata karta je po cijeni od 2.697 eura.

Kompanija Ticketbis je saopćila da je najskuplja ulaznica do sada prodata za sjedište na VIP tribini stadiona „Santiago Bernabeu“ iznosila 2.697 eura.

Najskuplja prodata karta na prošlogodišnjem El Clasicu iznosila je 2.951 euro i da je tu cijenu platio jedan navijač iz Argentine. Očekuje se da će taj rekord biti uskoro oboren.

Predsjednik Upravnog odbora Ticketbisa Ander Michelena je kazao da karte za „El Clasico“ traže ljubitelji fudbala iz cijelog svijeta i da je prosječna cijena preostalih karata za subotnji derbi 659 eura. Podsjetio je da je prosječna cijena za prošlogodišnje susrete dva velikana iznosila 600 eura.

Ističući da je „El Clasico“ važan događaj za Madrid i sa aspekta turizma, Michelena je kazao da su do sada karte kupili pripadnici 25 nacija, a da je najveća potražnja od strane navijača iz Francuske i Engleske.

U izvještaju kompanije Ticketbis se navodi da prosječna cijena karata za ligaške utakmice Real Madrida na stadionu „Santiago Bernabeu“ iznosi 57,49 eura, dok prosječna cijena ligaških utakmica Barcelone na „Nou Campu“ iznosi 100,28 eura.