Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vulin potvrdio

Predsjednik FSS Slaviša Kokeza odbio poligraf tokom ispitivanja

slavisa kokeza (1)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ne razumije “zašto je čovjek u kog je imao povjerenje odbio poligraf”

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da policija sumnja u istinitost iskaza koji je predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza dao na informativnom razgovoru u policiji, 28. februara, navodeći da je Kokeza odbio poligrafsko testiranje.

Vulin je za televiziju Pink rekao da je Kokeza 28. februara bio na razgovoru u policiji u svojstvu građanina i da se sa njim razgovaralo o brojnim temama, a da je jedna od njih i obezbjeđivanje lokala u Beogradu od strane nedavno uhapšenog vođe kriminalne grupe Veljka Belivuka.

“Bilo mu je ponuđeno da se izjasni da li hoće ili neće da odgovori na svako pojedinčano pitanje, što je on odbio. Poligraf nije dokaz na sudu, ali gotovo nepogrešivo usmjerava na ono što je istina”, rekao je Vulin.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ne razumije “zašto je čovjek u kog je imao povjerenje odbio poligraf”.

“Posebno zato što mu je rečeno da može da ide samo sa pitanjem da li je učestvovao u pripremi moje likvidacije”, rekao je Vučić 28. februara na beogradskom aerodromu gdje je dočekao novi kontigent ruskih vakcina protiv korona virusa.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) se nije zvanično oglasilo povodom privođenja Kokeze na informativni razgovor, a beogradski mediji prenijeli su da je predsjednik Fudbalskog saveza Srbije bio na saslušanju u vezi sa hapšenjima članova navijačke grupe fudbalskog kluba Partizan, optuženih za ubistvo, otmicu i trgovinu drogom.

Vođa grupe Veljko Belivuk uhapšen je 4. februara, zajedno sa još 18 osoba, a sumnjiči se da je organizator jedne od najvećih kriminalnih grupa koja je činila neke od najbrutalnih zločina.

Vučić je 14. februara izjavio da “nije siguran da je bio potencijalna meta” Belivukove kriminalne grupe, da nema dokaze za to, ali da su to bezbjednosne institucije “logično zaključile” na osnovu analize konteksta i sadržaja.

Vanredna sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost Srbije, koja je bila najavljena za petak, 26. februar, je odložena, a predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je dan kasnije za televiziju Prva da će javnost biti šokirana detaljima iz istrage, koji će, kako je najavio, biti objavljeni najkasnije do 4. marta.

Isto je rekao i ministar policije Aleksandar Vulin.

“Biće to nešto što ne bi voljeli nikada da vidite. Siguran sam da ti ljudi neće izaći iz zatvora decenijama”, rekao je Vulin 28. februara za televiziju Pink.

Roditelji mladića koji su nestali tokom kriminalnih obračuna u protekle dvije godine apelovali su na predsjednika Srbije da ne objavljuje fotografije i snimke ubistava do kojih je policija došla u istrazi kriminalne grupe Veljka Belivuka, prenijela je Mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK.