Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik Juventusa okrivio Pierluigija Collinu za ispadanje

andrea_agnelli

Burno je i dalje u Torinu, nakon jučerašnje drame u Madridu i spornog jedanaesterca u zadnjoj minuti. Predsjednik italijanskog kluba Andrea Agnelli sasuo je kanonadu optužbi na račun sunarodnjaka i nekada istaknutog sudiju – a danas šefa UEFA-ine komisije – zbog navodne pristranosti.

“Sudački delegat želi znanstveno dokazati da nije pristran, a dodjeljuje suce koji su protiv italijanskih klubova”, rekao je Agnelli jasno dajući do znanja da mu je sporan rad Pierluigija Colline.

Predsjednik Juventusa tvrdi i da Romi nisu suđena dva jedanaesterca protiv Barcelone, a krivca za ispadanje Milana od Arsenala u Evropskoj ligi također je pronašao u sucima. Zato predlaže uvođenje videotehnologije, a kritikovao je i nedostatak vrhunskih sudaca u UEFA-i.

“Zadnji slučajevi koji su se dogodili u Ligi prvaka dokaz su da trebamo videotehnologiju. UEFA nema dovoljno dobrih sudaca. Mi im možemo ponuditi pomoć da ih pripreme. Za nokaut fazu treba odabrati dobre ljude i pomoći im da uvedu VAR. Tehnologija na gol liniji nije isto što i sudija koji gleda usporenu snimku. Trebamo istrenirati sudije za videotehnologiju kao što to čine Serie A, Njemačka, Portugal…”, istaknuo je Agnelli za italijanske medije.