Fudbal

Sky Sports

Predsjednik Manchester Uniteda podnio ostavku na sve funkcije u UEFA-i

19/04/2021

Predsjednik Juventusa Andrea Agnelli takođe je podnio ostavku na funkciju čelnika ECA-e, kako bi preuzeo dužnost potpredsjednika Superlige

Engleski fudbalski klub Manchester United istupio je Asocijacije evropskih klubova, pridruživši se tako Juventusu, AC Milanu i Inter Milanu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako javlja “Sky Sports”, izvršni potpredsjednik “crvenih đavola” Ed Woodward podnio je ostavku na svim funkcijama unutar Evropske fudbalske asocijacije (UEFA).

Italijanski mediji su ranije objavili da su to učinila i tri fudbalska velikana u toj zemlji Juventus, AC Milan i Inter Milan, nakon što su objavili da se pridružuju novoformiranoj Superligi, zajedno sa još devet evropskih fudbalskih klubova.

Predsjednik Juventusa Andrea Agnelli takođe je podnio ostavku na funkciju čelnika ECA-e, kako bi preuzeo dužnost potpredsjednika Superlige.

Predsjednik novoformiranog takmičenja će biti Florentino Perez, prvi čovjek Real Madrida.

Asocijacija evropskih klubova zastupa interese više od 200 profesionalnih fudbalskih klubova u UEFA-i. Jedino je takvo tijelo koje priznaje UEFA i ima članove u svakoj od njenih članica.

Manchester United je među 12 evropskih fudbalskih klubova koji su saopštili da su, uprkos protivljenju UEFA-e, postigli dogovor o formiranju novog takmičenja, Superlige.

U zajedničkom saopštenju navodi se da će ligom upravljati klubovi osnivači među kojima su Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Real Madrid i Tottenham.

Iz UEFA-e su poručili da će klubovi i igrači koji budu dio Superlige snositi posljedice, pravne i sve druge, te da neće moći učestvovati u evropskim, domaćim ili bilo kojim drugim fudbalskim takmičenjima.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.