Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Predsjednik prijedorskog Rudara podnio ostavku

Darko Milunovic Rudar (1)
Darko Milunović / FOTO: FK Rudar

Nakon razgovora sa predstavnicima Gradske uprave i generalnim sponzorima, donio sam odluku da se povučem

Premijerligaš FK Rudar Prijedor obavijestio je danas javnost da je Darko Milunović podnio ostavku na mjesto predsjednika Upravnog odbora kluba.

Razlog za podnošenje ostavke na mjesto predsjednika kluba je povećan obim ostalih poslovnih obaveza, te nemogućnost da se u potpunosti posveti obavezama koje podrazumjeva tako zahtjevna pozicija kao što je predsjednik Upravnog odbora FK Rudar Prijedor.

“Nije bilo lako donijeti ovu odluku. Prešli smo zaista ogroman i uspješan put u proteklom periodu, pa je Rudar Prijedor trenutno stabilan premijerligaš. Ali vođenje premijerligaša zahtijeva maksimalnu posvećenost, a prelaskom na novo radno mjesto u Zavodu za statistiku RS, uz moje angažovanje na fakultetu, neću biti u mogućnosti da dajem 100% i ne želim da klub trpi zbog toga. Nakon razgovora sa predstavnicima Gradske uprave i generalnim sponzorima, donio sam odluku da se povučem, a klubu u budućnosti želim sve najbolje. Naravno da ću i dalje biti uz klub svim srcem i pružati podršku kada god je to moguće”, izjavio je Milunović.

Za nešto više od dvije godine, koliko je trajao mandat Milunovića, klub je u prvoj godini bio drugoplasirani u Prvoj ligi RS, a u drugoj godini je završio na prvom mjestu ove lige i izborio povratak u Premijer ligu.

Klub ja u velikoj mjeri stabilizovao svoje poslovanje, a ostvareni su i značajni infrastrukturni pomaci, čime su stvoreni preduslovi za daljni razvoj kluba u narednom periodu, saopštili su iz Rudara.

U odnosu na prethodni period, „vidljivost“ kluba u gradu Prijedor, ali i regiji je neuporedivo veća i o fudbalu se u našem gradu ponovo priča. Klub je znatno bolje pozicioniran u „fudbalskim krugovima“, te je prepoznat kao poželjna sredina za rad, a posebno raduje činjenica da publika ponovo u velikom broju posjećuje Gradski stadion.

U narednom periodu, biće održana skupština kluba na kojoj će biti izabran novi predsjednik, a do tada, klub će nastaviti da funkcioniše nesmetano i po već uspostavljenom sistemu rada.