Ultimatum

Predsjednik Saveza zaprijetio Juventusu izbacivanjem iz Serije A

juventus-atalanta

Predsjednik FIGC-a potvrdio je da će Staroj dami neće biti dozvoljeno učešće u Seriji A naredne sezone ukoliko ne odustane od takmičenja, prenosi Football Italia

Predsjednik Italijanskog nogometnog saveza (FIGC) Gabriele Gravina upozorio je Juventus da će biti isključen iz Serije A sljedeće sezone, ukoliko ne odustane od Super lige.

Juventus, Real Madrid i Barcelona su jedini klubovi koji zvanično nisu odustali od Super lige, projekta koji je pokrenut prije manje od mjesec dana od 12 elitnih evropskih klubova, ali koji je propao već nakon 48 sati.

Giganti španskog i italijanskog nogometa uputili su zajedničko saopćenje u kojem kritiziraju “neprihvatljive pritiske, prijetnje i napade” u cilju napuštanja Super lige.

Predsjednik FIGC-a potvrdio je da će Staroj dami neće biti dozvoljeno učešće u Seriji A naredne sezone ukoliko ne odustane od takmičenja, prenosi Football Italia.

– Kada klubovi prihvate učešće u italijanskoj ligi, prihvataju i principe međunarodnog tijela. Evidentno je da, ukoliko Juventus ne prihvati te principe, biće mu zabranjeno da učestvuje u domaćem prvenstvu – kazao je Gravina na pres-konferenciji.

– Žao mi je, vidio sam jutros zabrinute navijače, ali svi moraju poštovati pravila. Devet klubova odustalo je od takmičenja (Super lige), a tri su i dalje tu. Nadam se da će spor uskoro završiti – dodao je.