Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zaslužene nagrade

Predsjednik Senegala bogato nagradio Manea i saigrače nakon historijske titule

senegal

Predsjednik ove afričke zemlje Macky Sall bio je toliko sretan i ponosan pa je Manea i saigrače bogato nagradio novcem, ali i vrijednim parcelama po Senegalu

Senegal je u finalu Afričkog kupa nacija pobijedio Egipat nakon penala 4:2 i po prvi put u svojoj historiji postao prvak Afrike.

Predsjednik ove afričke zemlje Macky Sall bio je toliko sretan i ponosan pa je Manea i saigrače bogato nagradio novcem, ali i vrijednim parcelama po Senegalu.

“Sanjali smo ovaj kup. Vi ste izgradili ovaj san i obistinili ga. Konačno je Afrički kup nacija ovdje s nama. Učinili ste nas ponosnim i učinili ime Senegala poznatim diljem svijeta. Ispoštovali ste narod pa vam narod kojim se toliko ponosite duguje,” zaključio je Sall, koji je spremio bogate nagrade za sve nogometaše, ali i stručni štab nakon ovog trijumfa.

Naime, svaki fudbaler bit će nagrađen s 87 hiljada dolara (skoro 150.000 KM), a osim toga svaki će dobiti jednu parcelu od 200 kvadrata u Dakaru i parcelu od čak 500 kvadratnih metara u Diamniadiju, senegalskom gradu u razvoju.