Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik Slobode: Telefonom su nam javili da nismo dobili licencu

mujkanovic

FK Sloboda vjerovatno nije dobila licencu za predstojeću sezonu, a predsjednik tuzlanskog sastava Senad Mujkanović ističe da su tu odluku dobili nezvanično telefonom, te da to za njih nije akt.

“Sloboda je davno dobila licencu, samo ne znamo da nam je nisu ukinuli”, rekao je Mujkanović na početku razgovora za Oslobođenje i dodao:

“Jesu zvali nezvanično telefonom, ali to za nas nije akt. Čekamo njihovu odluku da vidimo šta piše u njoj, da dobijemo pravni dokument. E sada što oni misle da to preduhitre i da požure, ne znam gdje im se žuri. Moraju nam poslati originalno rješenje da je to tako. Sve u svemu, mi ćemo poduzeti sve pravne radnje za zaštitu svojih prava, idemo dalje, pa ćemo vidjeti ko će kome šta nadoknađivati”.

Mujkanović ističe da će se njegovi saradnici i on boriti do kraja da dokažu da su u pravu.

“Do kraja ćemo se boriti da dokažemo da smo mi u pravu, a ne oni. Ako to dokažemo, uslijediće mnoge radnje da se poduzmu protiv svih onih koji su kumovali tome. Vidjećemo kako će se to na kraju završiti. Čekamo originalno rješenje, ne želimo prihvatiti telefonski poziv. U suštini, ako bude tako, ima pravni lijek za to. Ne znamo kako će se izvršiti žrijebanje bez Slobode koja je bila peta, kako će tu novu ekipu tretirati. Znamo da je jučer bila komisija, a jutros su imali sastanak. Nama treba pisani dokument, a mi ćemo iskoristiti sve pravne akte da zaštitimo interese kluba”.