groblje u vlakovu

Predsjednik Želje ispraćen na vječni počinak, Osim nije mogao sakriti suze

osim1 (1)

Džubur je preminuo 23. novembra u 57. godini života, od posljedica koronavirusa

U prisustvu članova porodice, prijatelja, navijača, igrača, članova stručnog štaba, rukovodstva i uposlenika Kluba i predstavnika mnogih sportskih kolektiva, na Gradskom groblju Vlakovo danas je obavljen posljednji ispraćaj Admira Džubura, predsjedniku FK Željezničar.

Džubur je preminuo 23. novembra u 57. godini života, od posljedica koronavirusa.

Na mjesto predsjednika Fudbalskog kluba Željezničar došao je 29. juna 2019. godine, a prije toga je bio član Upravnog odbora tima s Grbavice.

– Admir Džubur je od prvih dječačkih dana zavolio Grbavicu i Želju. U mladosti je počeo “živjeti Željezničar” i Plave je pratio širom tadašnje Jugoslavije. U vrijeme agresije na BiH branio je svoj dom kao pripadnik Armije RBiH, a slučajno ili ne veći dio rata proveo je u borbama nedaleko od Doline ćupova. Bodrio je Želju po cijeloj Bosni i Hercegovini, okupljao navijače, učestvovao u svim navijačkim akcijama, između ostalog u projektima “Kupi stolicu za evropsku Grbavicu” i kupovini desetogodišnjih ulaznica. Od početka 2019. godine izabran je za člana Upravnog odbora FK Željezničar, a samo šest mjeseci poslije preuzeo je predsjedničku funkciju u ne baš idealnim trenucima za Klub. Do posljednjeg dana života “živio je Željezničar” – navodi se u emotivnoj poruci kojom se Klub oprostio od predsjednika.