Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

arsenal fc

Predstavljeni dresovi u kojima će Kolašinac igrati iduće sezone u gostima

kolasinac arsenal sad (1)

Dres je žute boje, a veoma podsjeća na kultni gostujući dres Topnika iz devedesetih

Arsenal je danas službeno predstavio gostujući dres za sljedeću sezonu.

Dres je žute boje, a veoma podsjeća na kultni gostujući dres Topnika iz devedesetih.

Uz fotografije, Ian Wright, legendarni napadač kluba koji je sličan dres nosio prije gotovo 30 godina, predstavio je moderniju verziju u promotivnom videu.

Ekipa našeg Seada Kolašinca trenutno se nalazi na američkoj turneji kojoj je prtehodio i mali skandal, a koji je izazvao Laurent Koscielny, kapiten Arsenala.

Naime, kapiten Arsenala, odbio je da putuje sa ekipom na turneju u Sjedinjene Američke Države.

Očekivalo se da će 33-godišnji francuskih fudbaler biti dio ekipe koja će letjeti za SAD u četvrtak, ali su iz Arsenala objavili da se to neće desiti.

– Laurent Koscielny je odbio da putuje u SAD na pripremnu turneju. Veoma smo razočarani Laurentovim postupkom, koji se protivi našim jasnim instrukcijama. Nadamo se da ćemo riješiti ovo pitanje, a u ovom trenutku nećemo davati nikakve dodatne komentare – saopćili su tada iz Arsenala.

Novinar BBC-a David Ornstein, otkrio je razlog odbijanja kapitena Arsenala da putuje sa ostatkom ekipe, a navodi se da je to uradio zbog želje da dobije raskid ugovora.

“Pregovori kluba i igrača traju od prošle sezone. Laurent se vratio sa odmora i zatražio je od kluba da ga otpusti što je odbijeno. Koscielny je nakon toga odbio da se nađe u avionu za SAD. Još uvijek mu nije oduzeta kapitenska traka. Mora nastaviti trenirati ili će prekršiti ugovor. Arsenal još uvijek nema ponude za njega, a sam igrač bi imao ako postane slobodan agent.”