Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Održali niz sastanaka

Predstavnici NSBiH na Kongres FIFA-e u Dohi

nsbih kongres doha (1)

Na Kongresu su bile apostrofirane činjenice o šteti koju je cijelom fudbalskom svijetu donijela pandemija COVID-19. Veliki napori se ulažu na prevazilaženju ove teške situacije u cijelom svijetu

U Dohi je danas održan 72. Kongres FIFA na kojem su učestvovali i predstavnici Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Delegaciju Saveza činili su predsjednik Vico Zeljković, potpredsjednik Irfan Durić, savjetnik predsjednika Marko Miličić i generalni sekretar Adnan Džemidžić.

U sklopu radnih aktivnosti obavljeno je više bilateralnih sastanka sa predstavnicima nogometnih/fudbalskih saveza iz naše regije. Pored toga obavljeni su i sastanci sa predstavnicima UEFA na kojem se razgovaralo o najvećem projektu u istoriji NS/FS BiH, rekonstrukciji 12 glavnih terena na stadionima klubova koji se takmiče u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Predstavnici UEFA su dali punu podršku ovom projektu i njegovoj realizaciji.

Na Kongresu su bile apostrofirane činjenice o šteti koju je cijelom fudbalskom svijetu donijela pandemija COVID-19. Veliki napori se ulažu na prevazilaženju ove teške situacije u cijelom svijetu.

Tačke dnevnog reda su aklamativno usvojene, rad po svakoj temi je obrađen u skladu sa standardom i prihvaćen od strane delegata. Tokom Kongresa je bilo riječi o daljem razvoju fudbala, kao i određenih izmjena u Statutu FIFA. Svi prijedlozi su jednoglasno usvojeni.