Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pregovori Modrića i Reala ne idu baš glatko, zapelo je oko novca

modric (1)
Modrić i Benzema / FOTO: screenshot

Modrić je prošlog proljeća produžio ugovor s Realom za godinu dana

Gianluca di Marzio, jedan od najpouzdanijih izvora s tržišta nogometaša, otkriva da pregovori između hrvatskog internacionalca Luke Modrića i Reala oko produženja ugovora ne idu glatko kao što se misli. Zapelo je oko novca.

“Oni u klubu koji žele da Modrić ostane postaju nestrpljivi, jer ugovor s Realom mu završava za samo dva i po mjeseca, a još nema dogovora o produženju”, piše isti izvor.

“I Real i Modrić žele nastavak saradnje, ali problem je razlika u plaći, odnosno između onog što Modrić traži i onoga što mu je Real voljan ponuditi. Modrić i njegovi agenti žele da se plaća hrvatskoj legendi Reala vrati na iznos koji je bio prije smanjenja zbog korona-krize. Modrić je, naime, do proljeća 2020. i velikog rezanja troškova zbog ogromnih gubitaka prouzrokovanih lockdownom i neigranjem zarađivao 12 miliona eura godišnje. Tada je pristao na smanjenje od 10 posto.

Navodno, Modrić toliko želi ostati u Realu da bi pristao čak i da nastavi primati smanjenu plaću. Međutim, Real mu je namjerava još smanjiti i to kako bi mogao pokriti plaću Kyliana Mbappea. On na ljeto dolazi bez odštete, ali će postati i najplaćeniji igrač Reala.”

Modrić je prošlog proljeća produžio ugovor s Realom za godinu dana. S obzirom na to da u septembru navršava 37 godina, Real mu je i sada spreman ponuditi najviše jednogodišnje produženje, dakle do kraja juna 2023.