Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kup bih

Prekinuta utakmica Kupa BiH, igrači Sarajeva zbog sudijskih odluka napustili teren

sarajevo borac
FOTO: Fena

Nakon još jedne diskutabilne odluke glavnog sudije u drugoj minuti nadoknade sportski direktor Senijad Ibričić zajedno s ostatkom stručnog štaba pozvao je igrače da napuste teren

Uzvratna utakmica četvrtfinala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Borca na Koševu prekinuta je u drugoj minuti sudijske nadoknade, nakon što su igrači i stručni štab Sarajeva, nezadovoljni sudijskim odlukama tokom cijele utakmice, napustili teren. Susret je prekinut pri vodstvu banjalučkog tima od 2:1.

Borac se nakon ove pobjede plasirao u polufinale i favorit je u borbi za duplu krunu.

Sarajevo je mnogo bolje ušlo u meč i došlo do nekoliko povoljnih prilika. Najbolju je imao Kyeremeh koji je istrčao sam pred golmana Borca i zaobišao ga te šutirao u prazan gol, ali je Ćelić uspio da stigne i izbije loptu sa gol linije. Dvije minute ranije Hasić je dobro prošao sa desne strane i ubacio u peterac do Mustafića koji se nije najbolje snašao i promašio gol.

sarajevo borac
FOTO: Fena

Borac poveo iz prve prilike

Borac je poveo iz prve prilike, u 23. minuti. Nakon jednog kontranapada Kulašin je dodao do Marčetića koji s ivice šesnaesterca majstorski pogađa rašlje gola. Igrači i stručni štab Sarajeva protestovali su kod sudije smatrajući da je golu Borca prethodio prekršaj nad igračem Sarajeva, ali odluka nije promijenjena.

Mogao je Borac u 34. minuti i udvostručiti prednost, ali je Kulašin pogodio stativu.

Sarajevo je došlo do izjednačenja u 54. minuti. Mustafić je oboren u šesnaestercu, sudija Musa pokazao je na bijelu tačku odakle je siguran bio Čataković.

No, radost domaćih trajala je svega pet minuta, pošto je Borac, ponovo preko 17-godišnjeg Marčetića drugi put došao u vodstvo. Vuković je s lijeve strane dobro ubacio u šesnaesterac gdje je najviši bio Marčetić i glavom postigao pogodak.

sarajevo borac
FOTO: Fena

Novi šok za Sarajevu

Novi šok za Sarajevo uslijedio je nekoliko minuta kasnije kada je sudija pokazao crveni karton Oliveiri. Jokić je držao za dres Oliveiru koji je prodirao po desnoj strani, Brazilac ga je udario rukom po licu što je sudija ocijenio kao nesportski potez i pokazao mu put u svlačionicu, a nakon protesta sa klupe “pocrvenio” je i neko iz stručnog štaba tima sa Koševa.

sarajevo – borac – fena
SARAJEVO, 13. marta (FENA) – Uzvratna utakmica četvrtfinala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Borca na Koševu prekinuta je u drugoj minuti sudijske nadoknade, nakon što su igrači i stručni štab Sarajeva, nezadovoljni sudijskim odlukama tokom cijele utakmice, napustili teren. Susret je prekinut pri vodstvu banjalučkog tima od 2:1. (Foto FENA/Almir Razić)

Nakon još jedne diskutabilne odluke glavnog sudije u drugoj minuti nadoknade sportski direktor Senijad Ibričić zajedno s ostatkom stručnog štaba pozvao je igrače da napuste teren.

Šta se dešavalo na utakmici pogledajte na OVOM LINKU.

Borac će na kraju igrati u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine nakon pobjede u ovom dvomeču, dok Sarajevu ostaje borba za Evropu kroz prvenstvo.