Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Arminia Bielefeld

Preko favorita do Bundeslige: Nedavno su bili u trećoj ligi, sada ulaze u elitni rang

DSC Arminia Bielefeld v VfL Bochum 1848 – Second Bundesliga
BIELEFELD, GERMANY - JANUARY 28: Fabian Klos (L) and Andreas Voglsammer of Bielefeld celebrate their teams first goal during the Second Bundesliga match between DSC Arminia Bielefeld and VfL Bochum 1848 at Schueco Arena on January 28, 2020 in Bielefeld, Germany. (Photo by Thomas F. Starke/Bongarts/Getty Images)

Ne postoji realna šansa da Arminia ovo prokocka

Arminia Bielefeld u novoj će sezoni igrati u Bundesligi. Vraćaju se u elitno njemačko nogometno društvo nakon 11 godina, a u tom desetljeću prošli su pakao – klub je prije pet godina bio i u trećoj ligi i čak triput boravio u tom društvu.

No ove sezone Arminia je izdominirala drugu ligu ispred favoriziranih Stuttgarta i HSV-a koji se tek imaju potući za plasman u prvu ligu.

Arminia je sinoć u zaostaloj utakmici 29. kola razbila Dynamo Dresden 4:0 i devet bodova više uz +18 bolju razliku od Stuttgarta tri kola prije kraja.

Dakle, ne postoji realna šansa da Arminia ovo prokocka i u sljedećem kolu protiv Darmstadta ostaje joj potvrditi osvajanje prvenstva i plasman u Bundesligu.

Najveća faca je Fabian Klos koji je 2011. stigao iz druge ekipe Wolfsburga – čak sedam puta je bio najbolji klupski strijelac na kraju sezone i 32-godišnji kapiten momčadi u 290 utakmica za klub ima 129 zabijenih golova.